Verslagen. Home Home Wat is judo Wat is judo gedrag in de dojo gedrag in de dojo Nieuws Nieuws Agenda Agenda Woordenlijst Woordenlijst Adres & zo Adres & zo Links Links
Twee maal de hoogste trede een maal tweede en een maal derde. Vandaag was het toernooi van Reuver, we waren met zeven judoka's vertegenwoordig. De weging van de eerste groep (Justin,Luuk,Marvin en Rowan) was van 9:30 tot 10:15 en iedereen was op gewicht Rowan zelfs zo licht dat hij terug geschreven is naar de -42. - 12 -34kg Als eersten waren Luuk en Justin aan de beurt, Luuk begon goed met een mooie uchi-mata wist hij zijn tegenstander te vloeren ippon. De eerste partij van Justin was een grote judoka maar Justin won met Tai-o-tochi ippon. In de tweede partij moest Luuk op letten voor overnames maar Luuk won de partij weer met een mooie ippon. De tweede partij van Justin werd gewonnen met Kese-gatame ippon. Luuk moest de kwart finale judoën en won ook deze partij. De kwart finale van Justin was tegen een judoka van Judo Boons die in de vorige partijen erg goed was in overnames maar bij Justin had hij geen schijn van kans door een snelle reactie van Justin ippon met linkse o- goshi. Nu waren allebei de Amby judoka's in de halve finale. Als eerste was Luuk aan de beurt tegen een judoka die op de barai werkte en zo ook bij Luuk de halve finale werd verloren met ippon dus naar de herkansing. Justin zijn halve finale verliep anders, zijn tegenstander had de kwart finale gewonnen van Fabian Slingerland dus een geduchte tegenstander maar Justin won vrij gemakkelijk de partij met ippon. In de herkansing won Luuk twee partijen maar verloor om het brons van Fabian. De finale was de tegenstander de judoka die gewonnen had van Luuk dus moest Justin weer aan de bak, Justin heerste de partij en gaf niets weg en won de partij op beslissing. Justin eerste, Luuk vierde. -12 -38 Met 17 deelnemers een redelijke poule maar wel zwaar. Marvin zat in een moeilijke poule en verloor twee partijen. -12 -42 Het was een grote poule met 22 deelnemers. De eerste ronde een vrijloot. Rowan won drie partijen met volle overgave drie ippon's. De finale tegen Tom Renet (Hercules) werd net verloren met Yuko. Een mooie tweede plaats voor Rowan -15 -34 Leroy had een poule van zeven. De eerste ronde een vrijloot. In de volgende ronde verloor hij op beslissing. In de herkansing werd er een keer gewonnen maar de partij er na was een drama hansumake (voor overgeven op de mat) Dit is niet de eerste keer? -15 -50 Bjorn had ook de eerste ronde een vrijloot met ongeveer 18 deelnemers in de poule. In de ronde erna werd er gewonnen met ippon door houdgreep. De partij erop werd verloren met ippon, dus ook hij naar de herkansing. Daar won hij alles en werd derde. -12 +66 De eerste partij van Yannick heb ik gezien en werd gewonnen met ippon door verwurging. De partijen erna werden gewonnen (ook van de Nederlands kampioen) en werd mooi eerste. Weer een mooi resultaat op dit zwaar toernooi. Gr Roy en Leon