Verslagen. Home Home Wat is judo Wat is judo gedrag in de dojo gedrag in de dojo Nieuws Nieuws Agenda Agenda Woordenlijst Woordenlijst Adres & zo Adres & zo Links Links
Zondag zijn we met vier judoka's naar Schijndel gegaan. Justin en Luuk moesten als eersten en aan gezien ze samen in de poule zitten was het tegelijk wegen Justin 29.7kg en Luuk 33kg dus voor de -34 mooi op gewicht. Hoewel Justin ook nog in de -30 had kunnen mee doen vond ik het verstandiger om hem in de -34 te laten judowen en dat heeft hij geweten ook met een poule van 30 judoka's op gedeeld in twee poules. Vreemd vond ik wel dat Justin en Luuk bij elkaar in de poule zaten en dat ze niet gesplitst waren. Luuk had de eerste ronde een vrijloot, Justin had de eerste partij geen moeite met zijn tegen stander en won de partij met ippon. De tweede partij van Justin was tegen Melle van Daatselaar de partij werd gewonnen met ippon door o- goshi. De eerste partij van luuk was tegen Rafaela Forti van Nobel sportsport de partij werd tactisch gewonnen met yuko. Na een tijdje wachten moest Justin weer aan treden voor zich te plaatsen voor de poule finale. De partij was tot de laatste 20 sec daar scoorde Justin een mooie ippon. Luuk stond een moeilijke partij te wachten tegen Quincy Heafkens maar ik had Luuk goed geïnstrueerd en hij won de partij met yuko, nu de poule finale tegen Justin. De poule finale werd gewonnen door luuk met wa-zari, Dus Luuk naar de finale (winnaar van de andere poule en Justin tegen de nummer drie van de andere poule). Als eerste was Justin hij heerste de partij en had goed judo laten zien tegen deze technisch goede judoka en Justin won de partij op beslissing, derde plaats voor Justin. Luuk moest de finale judowen tegen een fysiek sterke tegenstander, hij kwam twee yuko's achter maar scoorde er zelf ook een en zijn tegenstander kreeg twee straffen en zo stond het gelijk maar Luuk won de partij op beslissing, Luuk eersten. Via de telefoon kreeg ik door dat Bjorn eersten is geworden en Yanick derde is geworden. Een zeer goede start voor onze judoka's twee eersten en twee derde plaatsen op dit kwalitatief zwaar toernooi. Gr Roy