Verslagen. Home Home Wat is judo Wat is judo gedrag in de dojo gedrag in de dojo Nieuws Nieuws Agenda Agenda Woordenlijst Woordenlijst Adres & zo Adres & zo Links Links
Bijna Perfecte score in Beek en Donk Dit jaar hadden we gekozen om eens niet naar Oud Geleen te gaan maar naar Beek en Donk, samen met Luuk. Na een kort ritje kwamen we aan bij de sporthal, en na de weging (weging 3 tot 12uur) was het even wachten. Luuk -38 -12 Om 12:15 werd luuk opgeroepen in een poule die opgesplitst was (bij meer dan 16 deelnemers), Luuk zat aan de zware kant met de nummers een en twee van het Klompentoernooi (Luuk was toen ziek). In de eerste partij trof hij een erg wilde judoka, ik zij dat hij kalm moest blijven en dat deed hij ook en won de partij met ippon, en de tweede ronde moest hij tegen Lex Karamat (goede technische judoka), de partij werd gewonnen met hantai (beslissing). Toen moest hij tegen Youri Giesbers deze heeft een goede uchi mata, Luuk zij dan stuur ik hem door en dat deed hij twee keer maar werd een keer beloond met wa-zari. in de poule finale tegen Quint Rovers (winnaar van Klompentoernooi), deze partij won Luuk met yuko, en stond dus in de kruisfinale. De eerste partij in de kruisfinale moest Luuk het opnemen tegen Pim Geelhoed, deze partij liep stroef maar Luuk won met wa-zari. in de finale kwam hij Lex Karamat weer tegen, in deze partij was Luuk even niet aan het opletten en verloor de partij met ippon. Een mooie tweede plaats voor Luuk Justin -34 -12 Justin zijn poule was wat minder bezet en dus niet opgesplitst. De eerste ronde had hij een vrijloot dus even kijken hoe de rest judowd. In de derde ronde moest hij het opnemen tegen Noa Kuipers deze partij werd gewonnen met ippon. De volgende ronde was de halve finale tegen Mike Van Gijsel en ook hier wint Justin met ippon door goshi garuma. In de finale moest hij het opnemen tegen Tycho van den Burgt (bij de weging was er een woorden wisseling tussen Justin en Tycho) dus Justin was gebrand om hem te vloeren en binnen 5 seconde was het gebeurt ippon en de eerste plaats voor Justin. Gr Roy